ua en ru

ОЕСР: 40 млн людей залишаться без роботи в 2016 р

ОЕСР: 40 млн людей залишаться без роботи в 2016 р Фото: Кількість безробітних досягне 40 млн осіб

Світова економіка ризикує застрягти на рівні з низьким зростанням

Організація економічного співробітництва і розвитку (ОЕСР) прогнозує, що 40 млн людей залишаться без роботи в 2016 році. Про це йдеться в черговому прогнозі по безробіттю, передає "Росія 24" з посиланням на доповідь організації.

Згідно зі звітом, світова економіка ризикує застрягти на рівні з низьким ростом, якщо не будуть вжиті певні заходи, спрямовані на стимулювання попиту і розвиток бізнесу, що має підвищити рівень інвестицій.

У своєму звіті ОЕСР знизила прогноз по зростанню економіки США.

Очікується, що зростання економіки США сповільниться до 2% в поточному році в порівнянні з 2,4% в 2014 р. порівняно з березневим прогнозом - 3,1% в 2015 р.

Згідно з оцінками ОЕСР зростання ВВП Канади також знизиться до 1,5% порівняно з березневим прогнозом на 2,2% і з листопадовим в 2,5%.

Що стосується світової економіки, то організація вважає, що її зростання складе всього 3,1% в поточному році, що на піввідсотка нижче, ніж у листопадовому прогнозі.

Зростання єврозони, як і раніше, оцінюється в 1,4% в цьому році, прогноз не змінився з березня. А якщо Греція таки вийде з єврозони, то ОЕСР може ще знизити свій прогноз.

Крім того, ОЕСР знизила прогноз для Китаю і Японії.

У звіті ОЕСР також зазначається, що зниження рівня інвестицій, а також низький рівень зростання - трохи більше 2% в поточному році - є причинами такого повільного відновлення.

Прогноз ОЕСР, згідно з яким темпи зростання будуть більш високими в 2016 р., заснований на прогнозі, згідно з яким рівень інвестицій зросте майже до 4%, хоча організація попереджає, що це зростання може виявитися важким для підрахунку".

Звичайно, це зростання можна було б підрахувати, якби викуп власних акцій корпорацій став офіційно враховуватися у підрахунку ВВП, можливо, замінивши такі економічні "пережитки минулого", як фіксовані інвестиції, які більше ніхто не робить.

Але що викликає більше занепокоєння, так це те, що безробіття в країнах ОЕСР знизився лише на 1% в порівнянні з максимальним значенням 2010 р.

Іншими словами, до 2016 р., попереджають аналітики організації, 40 млн осіб залишаться без роботи, що на 7,5 млн більше, ніж до початку кризи.

Нагадаємо, в Україні (без урахування тимчасово окупованих територій Автономної Республіки Крим і Севастополя) у квітні 2015 р. рівень безробіття склав 1,8%, тоді як місяцем раніше він становив 1,9%.