ua en ru

Однієї зустрічі радників "нормандської четвірки" було недостатньо, - Зеленський

Однієї зустрічі радників "нормандської четвірки" було недостатньо, - Зеленський Фото: Володимир Зеленський (РБК-Україна)

Президент України Володимир Зеленський заявив, що однієї зустрічі радників "нормандської четвірки" було недостатньо. Вони не проговорили всі питання.

Про це він заявив на брифінгу з федеральним президентом Австрії Александром Ван дер Белленом.

Володимир Зеленський і Федеральний президент Республіки Австрія Александр Ван дер Беллен спілкуються з представниками ЗМІ.

Президент України Володимир Зеленський і Федеральний президент Республіки Австрія Александр Ван дер Беллен спілкуються з представниками ЗМІ.

Опубліковано Офіс Президента України Вівторок, 15 вересня 2020 р.

За його словами, головна домовленість - це режим "тиші".

"Декілька питань там ще підіймались. І розмінування, і інші питання... Але зустріч була багатогодинною, зустрічі було недостатньо, що проговорити всі питання", - зазначив він.

Зазначимо, в найближчі тижні відбудеться нова зустріч радників "нормандської четвірки", оскільки в Берліні не вдалося погодити дату саміту лідерів чотирьох країн.

Російська сторона заявила, що Україна ніби-то зобов'язалася переглянути постанову про місцеві вибори, яка, на думку Москви, порушує мінські угоди.

Втім, віце-прем'єр Олексій Резніков, який теж був на переговорах заявив, що українська сторона не обіцяла переглянути постанову Верховної ради про місцеві вибори, на чому наполягає Москва.