ua en ru

В одній з бригад ЗСУ знайшли порушень на 5 млн гривень

В одній з бригад ЗСУ знайшли порушень на 5 млн гривень Фото: Міноборони (mil.gov.ua)

Понад 4 млн гривень збитку частина отримала через завищення вартості продуктів харчування

24 окремої механізованої бригади Збройних Сил України в ході проведення планового аудиту було виявлено низку порушень, що призвели до фінансових втрат на суму майже 5 млн гривень. Про це передає прес-служба Міністерства оборони України.

Встановлено, що основна сума порушень, понад 4,2 млн гривень, пов'язана з безпідставним завищення обсягів та вартості послуг з харчування особового складу бригади.

Зокрема, за даними аудиту, протягом 2016 року щодня безпідставно перебували на трикратному харчовому забезпеченні від 200 до 450 офіцерів і контрактників.

В ході аудиту також було виявлено понад 433 тисячі гривень незаконних видатків на виплату заробітної плати. Також аудитори виявили недостачу майна продовольчої служби на суму майже 185 тисяч гривень.

Також в ході аудиту встановлено порушення, пов'язані з неврахуванням отриманого військового майна, несвоєчасними виплатами грошового забезпечення та інші.

У зв'язку з цим, міністр оборони Степан Полторак прийняв рішення провести детальну перевірку виявлених фактів. За результатами роботи комісії буде дана оцінка законності прийнятих керівництвом військової частини рішень.

Нагадаємо, в 2017 році на реалізацію проекту "Стіна" на українсько-російському кордоні Держприкордонслужба розраховує витратити близько 500 млн гривень.