ua en ru

Одностороння позиція ПАРЄ по Україні посилить кризу на Донбасі, - Симоненко

Будь-яке одностороннє рішення, яке може бути прийняте на поточному пленарному засіданні Парламентської Асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) посилить ситуацію на сході України. Про це заявив лідер КПУ Петро Симоненко під час зустрічі з представниками групи Об'єднаних європейських лівих сил (ОЕЛ) в ПАРЄ.

"Будь-яке одностороннє рішення, яке може бути прийняте на нинішньому пленарному засіданні ПАРЄ, призведе тільки до агресії і посилення кровопролиття в Україні. Ви повинні розуміти, що всі заяви офіційного Києва про те, що він хоче домогтися миру є неправдивими. Нинішня влада домагається підтримки від Європи в питанні Донбасу. Кинуті великі угруповання військових і техніка на знищення тих, хто, по суті, протестує проти політики офіційного Києва. Усяке обмеження в рамках ПАРЄ, в даному випадку мова йде про російської делегації, призведе до посилення агресії Києва відносно протестувальників на сході країни. Це значить, що значно більше людей загине", - сказав він.

Лідер КПУ також зазначив, що необхідно об'єднати зусилля і донести до членів ПАРЄ, чим загрожує однобока оцінка ситуації на Донбасі.
"Давайте об'єднаємо зусилля і з нашими колегами з інших політичних груп поспілкуємося на цю тему, щоб вони зрозуміли всю трагедію, яка далі буде розгортатися при односторонньої позиції ПАРЄ", - підкреслив лідер КПУ.

Симоненко нагадав європейським колегам, що в конфлікті на Донбасі, за даними ООН, вже загинуло понад 5 тисяч мирних українських громадян.