ua en ru

Одностороннього припинення вогню на сході України більше не буде, - Порошенко

Одностороннього припинення вогню силами антитерористичної операції (АТО) на сході України більше не буде.

Одностороннього припинення вогню силами антитерористичної операції (АТО) на сході України більше не буде. Про це Президент України Петро Порошенко (на фото) заявив під час сьогоднішньої зустрічі з представниками парламентських фракцій, передає прес-служба Президента.

"Ніякого одностороннього припинення вогню більше не буде", - підкреслив Президент.

Сьогодні Порошенко в телефонній розмові з верховним представником Євросоюзу Кетрін Ештон запропонував місце і час чергових мирних переговорів тристоронньої контактної групи. Президент запевнив Ештон, що в продовження Берлінських домовленостей міністрів закордонних справ чотирьох країн Україна готова до подальшої роботи контактної групи, в тому числі проведення наступного засідання 5 липня. У свою чергу Ештон від імені 28 держав ЄС висловила підтримку діям Порошенко.

Раніше, 2 липня в Адміністрації Президента заявили, що готові до того, щоб контактна група за участю другого Президента України Леоніда Кучми, спецпредставника голови ОБСЄ Хайді Тальявіні і посла Росії Михайла Зурабова продовжила роботу в будь-якому прийнятному місці.

1 липня уповноважений Президента України з врегулювання ситуації в східних регіонах країни Ірина Геращенко заявила, що наступне засідання контактної групи з мирного врегулювання ситуації на Донбасі може відбутися в Мінську (Білорусь).

Нагадаємо, активна фаза антитерористичної операції (АТО) була продовжена Президентом України з 1 липня після 10-денного перемир'я.