ua en ru

Одного з підозрюваних у справі "кіотських" коштів оголосили в розшук

Одного з підозрюваних у справі "кіотських" коштів оголосили в розшук Фото: НАБУ

У листопаді 2015 він придбав ТОВ "Примакс" з метою прикриття незаконної діяльності

Одного з підозрюваних у справі замаху на розтрату державних коштів, отриманих Україною в рамках виконання зобов'язань сторін Кіотського протоколу до Рамкової конвенції ООН про зміну клімату, уродженця Алчевська (Луганська область), оголосили в розшук по Україні. Про це повідомляють "Наші гроші".

Як відзначається, за даними слідчих Національного антикорупційного бюро (НАБУ), в листопаді 2015 він придбав ТОВ "Примакс" з метою прикриття незаконної діяльності.

"Детектив повідомив, що 24 квітня 2016 року підозрюваний виїхав у Росію, а з 1 вересня 2016 - оголошено в розшук. Після цього детектив звернувся до суду про застосування запобіжного заходу у вигляді застави. Однак суд клопотання не задовольнив", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що компанія "Примакс" стала єдиним конкурентом ТОВ "Агротехбуд" на тендері ДП "Українські екологічні інвестиції" у грудні 2015 року. За підсумками закупівлі, маловідома фірма "Агротехбуд" повинна була отримати замовлення на енергозберігаючі лампочки в бюджетних установах в регіонах на суму 480,01 млн гривень.

Пізніше Антимонопольний комітет зобов'язав замовника скасувати цей тендер. А НАБУ порушило кримінальну справу щодо службових осіб ДП "Укрекоінвест", які у змові зі службовими особами Міністерства екології та природних ресурсів і ТОВ "Агротехбуд", вчинили замах на розтрату "кіотських мільйонів".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що СБУ підозрює санаторій в розтраті 1 млн гривень на реабілітацію учасників АТО.