ua en ru

Одного з найбільших туроператорів оштрафували на півтора мільйони

Одного з найбільших туроператорів оштрафували на півтора мільйони Фото: туроператор Join Up! (facebook com joinup ukraine)

Компанію оштрафували за поширення недостовірної інформації

Антимонопольний комітет України наклав штраф у 1,5 млн грн на туроператора "Джоін Ап!" за поширення недостовірної інформації щодо того, якими авіакомпаніями будуть перевозитись туристи. Про це повідомив голова комітету Юрій Терентьєв на своїй сторінці у Facebook.

Як зазначив Терентьєв, це вже другий штраф на компанію з початку року. Так, у січні Київське обласне відділення АМКУ оштрафувало компанію на 68 тис грн за неправдиву рекламу стосовно "лідерства" компанії на ринку.

На цей раз було встановлено туроператор інформував своїх потенційних клієнтів, що авіаперевезення будуть здійснюватись авіакомпаніями МАУ та "Роза вітрів", з якими в туроператора угод не було. Як підкреслив Терентьєв, гарантія перельоту відомими перевізниками є одним з ключових факторів виборі туроператора для відпочинку на популярних курортах, зокрема Єгипту та Туреччини.

"За це, вже друге поспіль, порушення на туроператора "Джоін Ап!" накладено штраф у розмірі 1,5 млн грн", - додав керівник АМКУ.

Одного з найбільших туроператорів оштрафували на півтора мільйони

Як повідомляло РБК-Україна, у грудні 2018 року Комітет з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму ВР рекомендував Антимонопольному комітету провести перевірку дотримання туристичними операторами антимонопольного законодавства.

Як повідомляло РБК-Україна, Кабінет міністрів 22 травня ухвалив ініційовані зміни до ліцензійних умов здійснення туроператорської діяльності. Відповідно до змін, для отримання ліцензії туроператор має забезпечувати фінансову гарантію перед туристами. Це може бути гарантія банку або іншої кредитної установи. У разі здійснення виплати відшкодування туристам, туроператор повинен відновити суму фінансової гарантії наступного робочого дня.