ua en ru

Одного з екс-замголови Донецької ОДА підозрюють у причестності до злочинних схем Курченка

Одного з екс-замголови Донецької ОДА підозрюють у причестності до злочинних схем Курченка Фото: Сергій Курченко

Обвинувальний акт направлено до суду

До суду направлено обвинувальний акт стосовно одного з колишніх заступників голови Донецької облдержадміністрації, який сприяв злочинній групі під керівництвом Сергія Курченка, повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України.

"Закінчено досудове розслідування стосовно одного з колишніх заступників голови Донецької обласної державної адміністрації, який, зловживаючи службовим становищем, шляхом службового підроблення сприяв злочинній групі під керівництвом С. Курченка у заволодінні державним майном - скрапленим газом, належним ПАТ "Укрнафта" та ПАТ "Укргазвидобування", чим спричинено збитків на загальну суму понад 400 млн гривень", - сказано в повідомленні.

Відомство зазначає, що обвинувальний акт скеровано до суду за обвинуваченням екс-чиновника у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 2 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу.

Нагадаємо, Господарський суд Києві зняв арешт з грошових коштів та майна товариства з обмеженою відповідальністю "Східно-європейська паливно-енергетична компанія" (СЄПЕК), а також публічного акціонерного товариства "Футбольний клуб "Металіст", що належать Сергію Курченку.