ua en ru

Один із замовників замаху на Плахотнюка перебуває у РФ, - прокурор

Один із замовників замаху на Плахотнюка перебуває у РФ, - прокурор Фото: лідер Демократичної партії Молдови Володимир Плахотнюк

Замовник є кримінальним авторитетом, який має великий вплив в Росії та Молдові

Правоохоронним органам Молдови вдалося з'ясувати, що замовниками замаху на лідера Демократичної партії Володимира Плахотнюка були двоє громадян Молдови, один з яких зараз знаходиться в Москві. Про це повідомив молдавський прокурор з Прокуратури по боротьбі з організованою злочинністю Віталій Бусуйок, передає NewsMaker.

За словами Бусуйка, замовник, який зараз перебуває у Москві, є кримінальним авторитетом, який має великий вплив, як у Росії, так і в Молдові.

Однак прокурор поки відмовився назвати імена замовників замаху. Також невідомі мотиви замаху. Прокурор підкреслив, що вони стануть відомі після завершення розслідування.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що за ліквідацію лідера Демократичної партії Молдови Володимира Плахотнюка зловмисникам обіцяли 200 тисяч доларів США.

Зазначено, що інформацію про можливу підготовку замовного вбивства Державна прикордонна служба України отримала ще кілька місяців тому. Коли група злочинців прибула на територію Молдови для реалізації задуманого, правоохоронці по обидві сторони кордону почали діяти.