ua en ru

Один із варіантів співпраці "Газпрому" і "Нафтогазу України" - створення СП, - віце-прем'єр РФ (повтор).

Одним з варіантів співпраці "Газпрому" і "Нафтогаза України" є можливість створення спільного підприємства з подальшою інтеграцією на другому етапі. Про це повідомив журналістам віце-прем'єр РФ Ігор Сечин, передає РБК.

"Як тільки позиції сторін будуть чітко сформульовані, ми отримаємо повну інформацію", - сказав він. І.Сечин відзначив, що для "Газпрому" ринок України дуже цікавий, додавши, що економіка України швидко розвивається. "Газпром", за словами віце-прем'єра, зацікавлений в роботі на внутрішньому ринку республіки. Мета "Нафтогаза України" - стабілізація постачань газу на внутрішній ринок. Він відзначив, що, якщо сторони прийдуть до домовленостей, "значить, відбудеться співпраця".

В цілому І.Сечин вважає, що кроки Росії по підтримці економіки України носять безпрецедентний характер. Він нагадав, що для України знижені ціни на постачання газу не "Газпромом", а урядом РФ.

Кажучи про можливий перегляд контракту по постачаннях газу в Україну українською стороною у бік зниження його ціни, І.Сечин відзначив, що у "Газпрому" є контракт на 10 років. "І ви пам'ятаєте, як був вистражданий цей контракт", - сказав він. За словами І.Сечина, "Газпром" не буде зацікавлений в перегляді контракту, "не розуміючи, навіщо йому це потрібно".