ua en ru

Один з лідерів ДНР Павло Губарєв госпіталізований без свідомості після обстрілу його авто, - ЗМІ

На території самопроголошеної Донецької народної республіки (ДНР) в ніч на 13 жовтня стався замах на колишнього "народного губернатора" Донецької області, лідера руху "Новоросія" Павла Губарєва.

Невідомі обстріляли автомобіль політика на трасі Ростов-на-Дону - Донецьк, повідомив РБК представник політика. Після обстрілу автомобіль врізався у стовп. Павло Губарєв був в несвідомому стані доставлений в одну з лікарень Ростова-на-Дону.

За даними агентства "Новоросія", це вже не перший замах на життя Губарєва. "2 червня з гранатомета було обстріляно кабінет Павла в будівлі колишньої Донецької обладміністрації. Нападники цілилися у вікно кабінету, але промахнулися", - нагадує видання.

Рух "Новоросія" Павла Губарева 10 жовтня подав до центрвиборчкому ДНР сповіщення про участь у виборах парламенту і глави самопроголошеної республіки.

Напередодні ЦВК ДНР відмовила у реєстрації на виборах партії "Новоросія", оскільки політична організація не повідомила комісію про проведення конференції. За його словами, за схожими підставах було відмовлено в реєстрації руху "Оплот" і блоку "Єдина Росія".

Серед організацій, які вже пройшли процедуру реєстрації на виборах, - рух "Донецька республіка", яке представляють нинішній прем'єр-міністр ДНР Олександр Захарченко та віце-спікер Андрій Пургин, а також "Народно-визвольний рух Донбасу".

Напередодні стало відомо, що у самопроголошеній "Донецької народній республіці" вирішили не переносити вибори на 9 листопада і провести їх 2 листопада, повідомив глава "Центральної виборчої комісії" ДНР Роман Лягін.