ua en ru

Один з найбільших американських брокерських холдингів MF Global оголосив про банкрутство

Один з найбільших в США брокерських холдингів - MF Global - подав у нью-йоркський суд позов про банкрутство і захист від кредиторів. Керівництво компанії вимушене було піти на крайні заходи через великого обсягу майбутніх списань за європейськими облігаціях, повідомляє агентство Reuters.
Це породило нову хвилю побоювань щодо того, що європейська боргова криза може перекинутися на світові фінансові ринки.
Відповідно до постанови суду, на посаду розпорядника майна призначений Джеймс Гідденс, який буде курирувати питання, пов'язані з ліквідацією підприємства та розрахунком за його борговими зобов'язаннями перед кредиторами. До цього призначення Гідденс керував процедурою банкротстваLehman Brothers.
Повідомляється, що холдинг міг втратити за операціями з європейськими облігаціями більше 6 млрд дол При цьому сукупний борг компанії складає 39,7 млрд дол, а активи - 41 млрд дол За підсумками III кварталу MF Global відзвітувала про збитки в 191,6 млн дол.
До прийняття рішення про банкрутство директорат компанії намагався врятувати MF Global, ведучи переговори про її продаж з інвестбанками Goldman Sachs, State Street, Macquarie. "Рано вранці MF Global поінформувала регуляторів, що операція з її продажу не відбудеться. Крім того, компанія повідомила про можливі недостачі по окремих клієнтських рахунків", - йдеться в спільній заяві Комісії з цінних паперів і бірж США (SEC) і Комісії з термінової біржової торгівлі (CFTC). "Процедура банкрутства буде найкращим способом захистити кошти клієнтів", - підкреслюють регулятори.
Відразу після цього американська газета The New York Times повідомила, що регулятори виявили недостачу мільйонів доларів за окремими клієнтських рахунків. Трохи пізніше ця цифра була уточнена до 700 млн дол Можливо, брокерська компанія використала кошти клієнтів для фінансування власних операцій.
Відразу після подачі компанією позову про банкрутство торги її акціями в Нью-Йорку були припинені.