ua en ru

Один з арбітрів ЧС-2018 відсторонений від турніру за договірний матч

Один з арбітрів ЧС-2018 відсторонений від турніру за договірний матч Фото: (fifa.com)

Раніше Федерація футболу Саудівської Аравії довічно дискваліфікувала суддю

Міжнародна федерація футболу (ФІФА) прийняла рішення про виключення з числа арбітрів чемпіонату світу 2018 року судді Фахада Аль-Мірдасі. Про це повідомляє прес-служба організації.

Його бригада в складі Аль-Мірдасі, Мохаммед аль-Абакрі і Абдула аль-Шалваі також були виключені зі списку арбітрів мундіалю.

"З огляду на ситуацію, що склалася навколо саудівського судді Фахада Аль-Мірдасі, суддівський комітет ФІФА визнав, що арбітр більше не задовольняє вимогам для роботи на чемпіонаті світу з футболу", - сказано в повідомленні.

Зазначається, що федерація не стане шукати заміну арбітра. Замість цього ФІФА призначить двох асистентів з ОАЕ і Японії.

Аль-Мірдасі судив матч за третє місце на Кубку конфедерацій 2017 року між командами Мексики та Португалії, а також працював на Олімпіаді 2016 в Бразилії.

Раніше Аль-Мірдасі був довічно дискваліфікований Федерацією футболу Саудівської Аравії за участь в договірних матчах.

Нагадаємо, суддівський комітет УЄФА призначив серба Мілорада Мажич головним арбітром фінального матчу Ліги чемпіонів між "Реалом" і "Ліверпулем", який відбувся в Києві на стадіоні "Олімпійський" в суботу 26 травня.