ua en ru

В Одеській області зафіксували АЧС, у трьох селах ввели карантин

В Одеській області зафіксували АЧС, у трьох селах ввели карантин Фото: в Одеській області зафіксували АЧС

Випадків контакту людей з хворими тваринами не зафіксовано

У трьох селах в Балтському районі Одеської області ввели карантин через випадки захворювання на африканську чуму свиней (АЧС) і сказ. Про це повідомляє місцеве інформаційне агентство "Траса Е-95".

Як повідомляється, за словами начальника районного управління ветеринарної медицини Володимира Глухова, заходи в селі Піщана були зроблені через те, що в сусідньому Савранському районі зафіксували випадок захворювання на африканську чуму свиней.

"Спалах африканської чуми свиней в Савранському районі став причиною проведення профілактичних заходів на прилеглій території. Посилений контроль за ситуацією встановлено в селі Піщана нашого району. У населеному пункті заборонена діяльність стихійних ринків. В цілому ветслужба готова до оперативного реагування у разі виникнення спалаху захворювання", - сказав він.

Також наголошується, що карантин введений в Плоскій і Кармелюковській сільрадах. Причина в тому, що тут були виявлені випадки захворювання на сказ у корови, яку вкусила лисиця, і у мисливської собаки.

"Начальник районної лікарні ветеринарної медицини Юрій Лещенко зазначив, що моніторинг в даних населених пунктах проводитиметься протягом двох місяців. Усі домашні тварини вакциновані. В даний час в районі працює надзвичайна протиепізоотична комісія", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляється, випадків контакту людей з хворими тваринами не зафіксовано.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Чернігівській та Миколаївській областях зафіксували випадки АЧС.