ua en ru

В Одеській області затримали чоловіка, який підбурював курсанта викрасти зброю

В Одеській області затримали чоловіка, який підбурював курсанта викрасти зброю Фото: військова прокуратура (УНІАН)

За інформацією прокуратури, чоловік просив курсанта викрасти автомат та гранати

В Одеській області затримали громадянина, який підбурював курсанта викрасти зброю, повідомила прес-служба військової прокуратури Південного регіону України.

"В Одеській області затримано громадянина, який за грошову винагороду підбурював курсанта Військової академії у місті Одеса вчинити протиправні дії щодо викрадення з військового навчального закладу військову стрілецьку зброю та бойові припаси, зокрема 5,45-мм автомат Калашникова та магазини до нього, ручні гранати, 9мм та 5,45 мм патрони", - зазначили в прокуратурі.

За інформацією слідства, громадянин демонстрував курсанту 9-мм пістолет Макарова, а також повідомив про наявність у нього двох автоматів Калашникова калібру 5,45 мм.

"Під час передачі "замовленої" зброї та боєприпасів на загальну суму 13 тис. грн та 1 200 доларів, яка проходила під контролем правоохоронців, вказану особу затримано", - зазначили у військовій прокуратурі.

Нагадаємо, раніше в Одеській області правоохоронці затримали громадянина, який перевозив зброю й боєприпаси в салоні свого автомобіля.