ua en ru

В Одеській області затримали лідера ОЗУ

В Одеській області затримали лідера ОЗУ Фото: одеська поліція затримала ватажка ОЗУ

Поліцейські Одеської області затримали лідера організованого злочинного угрупування, який перебував у розшуку

Співробітники Одеської обласної поліції спільно з СБУ затримали лідера етнічної злочинного угруповання, якого раніше оголосили в розшук за злочини, пов'язані з обігом зброї та наркотиків. Про це повідомляє прес-служба ГУ НП в Одеській області.

Затриманий був ставлеником "злодія в законі" на прізвисько "Гулі", який зараз відбуває покарання.

"У листопаді 2016 лідера ОЗУ затримали співробітники карного розшуку одеської поліції та КОРДу. Під час обшуку у нього вилучили зброю та наркотики, за що відповідно було розпочато кримінальне провадження. Тоді суд обрав фігуранту запобіжний захід, не пов'язаний з триманням під вартою. Тому підозрюваний почав переховуватися від слідства і намагався втекти, щоб уникнути покарання", - інформує поліція.

Оперативники Управління внутрішньої безпеки поліції під час спільної операції з співробітниками СБУ встановили місце знаходження зловмисника. Отримавши постанову суду, на одній з вулиць Одеси вони зупинили автомобіль, в якому пересувався лідер бандформування. 26-річного молодика, який всіляко чинив опір і погрожував правоохоронцям, затримали і доставили в Лиманський райвідділ одеської поліції.

altaltalt

Фото: поліція затримала ватажка ОЗУ

Затриманий перебуває в ізоляторі тимчасового утримання. Йому загрожує позбавлення волі на строк до п'яти років.

Нагадаємо, раніше в Рівненській області поліцейські викрили підпільне виробництво вибухівки.