ua en ru

В Одеській області затримано двох осіб за незаконний вилов риби майже на 14 млн гривень

В Одеській області затримано двох осіб за незаконний вилов риби майже на 14 млн гривень Фото: вилучені біоресурси (dpsu.gov.ua)

Зокрема, у порушників виявлено більше 250 крабів, які занесені до Червоної книги

В Одеській області затримано двох зловмисників за незаконний вилов риби майже на 14 млн гривень. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Державної прикордонної служби України.

"Сьогодні вранці на узбережжі Чорного моря, в районі курорту Катранка, що в Татарбунарському районі Одеської області, прикордонники спільно з представниками рибоохорони виявили двох осіб, які здійснювали незаконний вилов водних живих ресурсів забороненими знаряддями лову", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, наразі правоохоронці склали на затриманих протокол за порушення прикордонного режиму та за порушення правил використання об'єктів тваринного світу з подальшим вилученням знарядь лову та водних живих біоресурсів.

altaltalt

Фото: вилучені біоресурси

"Всього у порушників виявлено більше 250 крабів, які занесені до Червоної книги України, понад 730 рибин камбали, чорноморської атерини, бараболі та близько тисячі бичків й креветок. Попередня сума збитку, нанесеного державі, становить понад 13,8 мільйона гривень", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Україні запровадять європейську систему сертифікації риби.