ua en ru

В Одеській області на хабарі у 160 тис. гривень затримали державного аудитора

В Одеській області на хабарі у 160 тис. гривень затримали державного аудитора Фото: на хабарі в Одеській області затримали держаудитора (flickr.com/ssu)

Вирішується питання про обрання держаудитору міри запобіжного заходу

На хабарі у 160 тис. гривень в Одеській області працівники Нацполіції затримали одного з головних державних аудиторів Південного офісу Держаудитслужби. Про це повідомляє прес-служба Нацполіції.

"Правоохоронці встановили, що кошти посадовець вимагав за не відображення в акті перевірки виявлених порушень на загальну суму 600 тисяч гривень. У якості "компенсації" попросив директора комунального підприємства надати йому 160 тисяч гривень", - йдеться у повідомленні.

Затримали фігуранта справи під час одержання визначеної ним суми хабара у четвер, 22 лютого. Наразі тривають першочергові слідчі дії, вирішується питання про обрання держаудитору міри запобіжного заходу.

#Одещина: #поліція затримала на хабарі у 160 тисяч гривень державного аудитора. Правоохоронці встановили, що кошти пос...

Опубліковано Національна поліція України 22 лютого 2018 р.

За одержання хабара (ч. 3 ст. 368 ККУ) передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до семи років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Нагадаємо, у вівторок, 20 лютого, правоохоронці викрили на хабарі голову сільської ради одного з районів Одеської області. Голова і працівник сільради вимагав у місцевого підприємця 20 тисяч доларів за легалізацію прав власності на десять земельних ділянок.