ua en ru

В Одеській області з початку року викрили дев'ять ОЗГ

В Одеській області з початку року викрили дев'ять ОЗГ Фото: поліція (oda.zt.gov.ua) )

На рахунку ОЗУ більше 100 кримінальних правопорушень

З початку року поліція Одеської області викрила 9 організованих злочинних груп (ОЗГ), на рахунку яких понад 100 злочинів. Про це повідомив начальник Одеського головного управління Національної поліції Дмитро Головін.

Повідомляється, що правоохоронцям вдалося викрити 7 організованих злочинних угруповань і 2 банди. На їх рахунку понад 100 кримінальних правопорушень - розбої і грабежі, шахрайство і крадіжки, злочини в сфері економіки і організація незаконного обігу наркотиків.

"Затримали ОЗГ, що спеціалізувалася на туристах. Діяло в місцях масового скупчення відпочиваючих, в тому числі в гідропарку "Лузанівка". Хлопці розділялися, поки один бив жертву, інші забирали її особисті цінні речі. "нажите" здавали в ломбард", - зазначив він.

У ході розслідувань також вдалося затримати злочинну групу молдован з п'яти осіб, яка спеціалізувалася на розбійних нападах в Одесі, Одеській та Чернівецькій областях.

Він також повідомив, що понесуть заслужене покарання наркозбувальників, які працювали в Одесі, група фінансових аферистів і дві банди, які скоїли вісім розбійних нападів в Одесі та області. На їх рахунку також квартирні крадіжки.

Головін зазначив, що зараз до кримінальної відповідальності вже притягнуто 30 членів злочинних угруповань: 18 обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою трьом - заставу, п'яти - домашній арешт, а чотирьом - особисте зобов'язання.

Нагадаємо, раніше у ході спільних рейдів Держприкордонслужби та Нацполиции, проведених в Одеській і Миколаївській областях ліквідовано організоване злочинне угрупування, що займалося вирощуванням, виготовленням та збутом наркотичних речовин.