ua en ru

Одеські активісти анонсували проведення "Бізнес-люстрації" в місті

Одеські активісти анонсували початок проведення "Бізнес-люстрації" в місті. Про це повідомили представники "Одеської люстрації".

За словами активістів, в Україні і в Одесі зокрема силами волонтерів "Одеської люстрації" розпочнеться активна кампанія проти великих бізнесменів.

"Сьогодні в Україні відбувається дивна річ, ми визнаємо, що останній рік у всіх містах творилося беззаконня, організовувалися немислимі схеми рейдерства і захоплення власності, але досі не порушено жодної кримінальної справи за цими фактами", - наголосили активісти.

За словами активістів, яскравим прикладом таких афер з боку бізнесменів, є міжнародний аеропорт "Одеса", одеський "Пасаж".

"Має бути відкрита кримінальна справа генеральним прокурором України проти Олександра Грановського, Бориса Кауфмана і всього корумпованого ланцюжка аж до депутатів міськради, які лобіювали голосування на сесії", - заявили представники "Одеської люстрації".

Активісти зазначили, що в рамках "бізнес-люстрації" будуть складені докладні досьє на всіх "офшорщиков" і "сірих кардиналів" одеських міських та обласних органів влади.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що активісти вимагають від бізнесменів Кауфмана і Грановського принести вибачення чиновникам і громадськості.