ua en ru

Одеська ОДА рекомендувала жінкам-держслужбовцям залишатися з дітьми вдома на період карантину.

Одеська обласна державна адміністрація рекомендує всім жінкам-держслужбовцям залишатися з дітьми вдома на період карантину. Про це заявив сьогодні в ході апаратної наради голова Одеської ОДА Микола Сердюк, передає кореспондент РБК-Україна. Губернатор підкреслив, що підтримує позицію головного санітарного лікаря області Любові Засипко, на думку якої після закриття на карантин дитячих садків матері повинні залишатися вдома з дітьми, оскільки ситуація може погіршитися. "Рекомендую і решті жінок залишатися вдома. Три тижні - не такий великий термін, і нічого страшного не трапиться, якщо вони побудуть вдома", - сказав губернатор. При цьому він не уточнив, чи будуть ці відпустки оплачуватися.

Як повідомила головний санітарний лікар Одеської області Л.Засипко, в регіоні рівень захворюваності на грип і ГРЗ знаходиться в звичайному кількісному показнику, не на епідемічному рівні. За попередніми даними, в області за два місяці перехворіли 29 тис. людей - та ж кількість, що і минулого року за аналогічний період.

За словами лікаря, 3 листопада в область надійде вакцина, а з держрезерву виділено 150 км. марлі, з якої і будуть найближчим часом пошиті маски для жителів міста і області.