ua en ru

Одеська ОДА отримала гумдопомогу від українських фармацевтів для боротьби з наслідками грипу

Одеська ОДА отримала гумдопомогу від українських фармацевтів для боротьби з наслідками грипу

Департамент охорони здоров'я та соціального захисту Одеської обладміністрації отримав ліки необхідні для боротьби з наслідками грипу і ГРВІ від фармацевтичної корпорації "Юрія-Фарм". Про це в ході процедури передачі ліків повідомила директор департаменту Тетяна Ляпчук.

"Та допомога, яку для нас надає компанія "Юрія-Фарм", дуже важлива, і ми дуже вдячні... Це буде гарною підмогою, якщо епідеміологічна ситуація буде розвиватися за несприятливим сценарієм", - підкреслила Ляпчук.

Одеська ОДА отримала гумдопомогу від українських фармацевтів для боротьби з наслідками грипу

Вона повідомила, що станом на 29 січня в цілому по області ситуація із захворюваністю на грип та ГРВІ стабілізувалася. Однак прогнозувати подальший розвиток ситуації медики не беруться. При цьому запас лікарських засобів в лікарнях області вичерпується.

Це підтвердив головний лікар Одеської облклінлікарні Юрій Гурченко. "Ми на сьогоднішній день майже вичерпали навіть наші резерви", - сказав він.

Як повідомив регіональний менеджер корпорації "Юрія-Фарм" Марчел Лудмер, всього компанія в якості гуманітарної допомоги передала департаменту охорони здоров'я та соціального захисту Одеської обладміністрації 4 тис. флаконів різних лікарських засобів на загальну суму 170 тис. грн.

На початку тижня "Юрія-Фарм" також передала партію ліків департаменту охорони здоров'я Одеської міськради, а також Донецької обласної військово-цивільної адміністрації. Всі ліки, вироблені у відповідності зі стандартами якості "GMP".

Фармацевтична корпорація "Юрія-Фарм" є членом Асоціації "Виробники ліків України", до складу якої входять найбільші виробники лікарських засобів країни - "Фармак", "Борщагівський хіміко-фармацевтичний завод", "Інтерхім", "Юрія-Фарм", "Кусум Фарм", "Індар".