ua en ru

В Запорізькій області СБУ затримала на хабарі податківця

В Запорізькій області СБУ затримала на хабарі податківця Фото: хабар (прес-служба СБУ)

Затриманий податківець попався на хабарі у чверть мільйона гривень

В Запорізькій області був затриманий начальник відділу аудиту однієї з районних податкових інспекцій Головного управління ДФС. Про це повідомляє прес-служба СБ України.

Зокрема, повідомляється, що затриманий податківець попався на хабарі в розмірі двісті п'ятдесят тисяч гривень. Затриманого на хабарі співробітниками Служби безпеки України, оголошено про підозру у скоєнні злочину.

Правоохоронці встановили, що податківець систематично вимагав гроші з місцевих підприємців за зменшення штрафних санкцій за порушення, виявлені під час планових перевірок. Сума хабара змінювалася в залежності від розміру встановлених штрафних санкцій, які повинні бути накладені на підприємство.

Зловмисник був затриманий на робочому місці після отримання чергового хабара в розмірі двісті п'ятдесят тисяч гривень.

В рамках відкритого кримінального провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України триває досудове розслідування. Вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, у Київській області на хабарі в 1,3 млн гривень затримали главу Поліської районної державної адміністрації, його заступника та державного кадастрового реєстратора в Іванківському районі.