ua en ru

В Одесі взяли під варту головного фігуранта по справі 2 травня

В Одесі взяли під варту головного фігуранта по справі 2 травня Фото: райсуд Одеси заарештував обвинуваченого у заворушеннях 2 травня 2014 року

Підозрюваний надіслав свідку повідомлення з погрозами

Київський районний суд міста Одеси взяв під варту головного фігуранта по справі масових заворушень 2 травня 2014 року в Одесі Євгенія Мєфєдова. Про це йдеться в повідомленні пресс-служби Київського райсуду Одесссы.

Чоловіка, обвинуваченого у вчиненні масових заворушень, у п'ятницю, 27 травня, Малиновський районний суд міста Одеси звільнив з-під варти під домашній арешт.


Однак, згідно з даними слідства, у четвер, 26 травня, обвинувачений громадянин Російської Федерації, надіслав свідку у справі 2 травня повідомлення з погрозами.

Використовуючи мессенджер "Viber" підозрюваний написав:«..Хохол, я тобі обіцяв, що завалю, а ти мені не вірив. Завтра мені змінять запобіжний захід і я вийду на свободу, чекай в гості....».

За даним інцидентом свідок звернувся в поліцію. Органи досудового слідства дії головного фігуранта по справі 2 травня кваліфікували як "погроза вбивством з мотивів національної нетерпимості" (ч. 2 ст. 129 Кримінального кодексу України).

Нагадаємо, 2 травня 2014 р. в Одесі сталися сутички між учасниками маршу "За єдність" та організованою групою осіб, які намагалися перешкодити проведенню цього маршу. В результаті зіткнень почалися масові заворушення, які отримали суттєве поширення на Куликовому полі біля Будинку профспілок. В районі Грецької площі отримали вогнепальні поранення 18 осіб, з яких 6 померло. Під час пожежі в Будинку профспілок загинуло 42 людини.

Раніше повідомлялося, що розслідування поліції і ГПУ про трагедію в Одесі 2 травня можуть об'єднати.