ua en ru

В Одесі "Правий сектор" зайняв офіс КПУ

В Одесі "Правий сектор" зайняв офіс КПУ Фото: в Одесі активісти захопили будівлю КПУ

Активісти обшукали приміщення і спалили комуністичну символіку

В Одесі активісти "Правого сектору", "Автомайдану", "Самооборони Одеси" і "Ради громадської безпеки" зайняли офіс обкому Комуністичної партії України (КПУ) на вулиці Мечникова, 59 і вивісили над будівлею український прапор, повідомляє місцеве видання Таймер.

Самі активісти стверджують, що вони взяли будівлю під охорону, на що у них є відповідні документи, видані власником приміщення - першим секретарем обкому КПУ Євгеном Царьковим.

При цьому в КПУ назвали те, що відбувається рейдерським захопленням. Так, голова фракції КПУ в Одеській міськраді Олександр Парадовский заявив, Царьков ніяких документів не підписував і ніяку охорону не наймав. Парадовский має намір звертатися в правоохоронні органи з вимогою втрутитися в ситуацію та відновити справедливість.

В Одесі "Правий сектор" зайняв офіс КПУ

(Фото - в Одесі активісти зайняли офіс КПУ)

Тим часом, активісти обшукали приміщення і знайшли значну кількість комуністичної символіки, забороненої законом про декомунізацію, і спалили її.

Шок!Царьков, глава отделения коммунистической партии Одесской области передал под охрану "Правого Сектора" областной об...

Posted by Варвара Черноиваненко on 12 Июнь 2015 г.

Запам'ятаємо, закони про декомунізацію, які передбачають заборону комуністичної ідеології, набрали чинності 21 травня 2015 р.