ua en ru

В Одесі поліція затримала двох спільників "злодія в законі"

В Одесі поліція затримала двох спільників "злодія в законі" Фото: затримання спільників "злодія в законі" в Одесі (прес-служба НПУ)

Затримані входили до злочинного угрупування, яке раніше контролювалося Ровшаном Ленкоранським

Українські правоохоронці затримали двох зловмисників, які скоїли розбійний напад зі стріляниною, і входили до злочинного угрупування, яке в минулому контролювалося вбитим у Стамбулі "злодієм у законі" на прізвисько Ровшан Ленкоранський. Про це повідомляє прес-служба Національної поліції.

Зазначено, що весною цього року двоє невідомих поблизу вулиці Гагарінське плато розстріляли автомобіль, в якому перебувало двоє чоловіків. Потерпілі отримали тяжкі вогнепальні поранення, однак залишися живими. Особи зловмисників, після проведеного комплексу оперативно-розшукових заходів, були встановлені працівниками поліції.

Зокрема було з’ясовано, що до збройного нападу причетні 30-річний уродженець Республіки Дагестан (професійний спортсмен боїв без правил) та 31-річний раніше судимий за грабіж одесит, який тривалий час займався боксом. Крім того, обоє фігурантів входили до складу місцевого злочинного угрупування, яке в минулому контролювалося Ровшаном Ленкоранським.

В Одесі поліція затримала двох спільників "злодія в законі"В Одесі поліція затримала двох спільників "злодія в законі"В Одесі поліція затримала двох спільників "злодія в законі"В Одесі поліція затримала двох спільників "злодія в законі"

Фото: затримання спільників "злодія в законі" в Одесі (прес-служба НПУ)

"Спільними діями бійців відділу швидкого реагування ДВБ НПУ, оперативників Одеського УДВБ НПУ та міської прокуратури №3 підозрюваних у стрілянині затримали. При цьому молодики намагалися чинити опір правоохоронцям, однак були затримані бійцями підрозділу швидкого реагування. Згодом зловмисників затримали в порядку ст. 208 КПК України", - йдеться в повідомленні.

За даними відомства, за місцем проживання затриманих проведено обшуки, в ході яких вилучено три пістолети і набої до них, гладкоствольну мисливську рушницю, п’ять мобільних телефонів та дві іномарки еліт-класу. Вилучену зброю направлено на експертизу.

На сьогодні обом фігурантам оголошено підозру за ч. 1 ст. 263 КК (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). Стосовно них судом обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави: українцю - 56 тисяч гривень, чеченцю - 128 тисяч гривень.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що співробітники Служби безпеки України за інформацією Генерального секретаріату Інтерполу затримали двох громадян Росії, оголошених у міжнародний розшук за тяжкі злочини.