ua en ru

В Одесі судитимуть членів терористичної організації, які вчинили 12 вибухів у місті

В Одесі судитимуть членів терористичної організації, які вчинили 12 вибухів у місті Фото: терористичний акт поблизу магазину "Патріот" в Одесі

Громадяни підозрюються у вчиненні низки злочинів, серед яких терористичні акти та підготовка до них

Прокуратура Одеської області скерувала до суду обвинувальний акт відносно членів терористичної організації, що вчинили 12 вибухів у місті. Про це йдеться у повідомленні прес-служби прокуратури Одеської області.

Так, нещодавно прокуратура області скерувала до Малиновського районного суду обвинувальний акт відносно чотирьох членів терористичної організації.

"Громадяни підозрюються у вчиненні низки злочинів, серед яких терористичні акти та готування до них, незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами, незаконне виготовлення вибухових речовин та вибухових пристроїв тощо", - йдеться у повідомленні.

Усім підозрюваним обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Досудовим розслідуванням установлено, що у минулому році один із підозрюваних створив терористичну організацію, до складу якої увійшло четверо громадян.

"У період з жовтня 2014 року по березень 2015 року підозрювані вчинили 12 вибухів на території м. Одеси. Зокрема, у грудні минулого року члени організації здійснили терористичні акти поблизу магазину "Патріот", волонтерської організації "Сотня Далії Северин", у лютому 2015 року - біля приміщення ГО "Координаційна рада громадських організацій Одеси" тощо", - додали в прес-службі.

Крім того, вони організували два закінчені замахи на терористичний акт, у тому числі, установивши саморобний вибуховий пристрій поблизу кафе "У Ангелових", який не спрацював.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що угруповання "Одеське підпілля" взяло на себе відповідальність за підрив будівлі управління Служби безпеки України (СБУ) в Одесі в ніч на неділю, 27 вересня.