ua en ru

Обшуки в Запоріжжі: трьом організаторам схеми розкрадань оголосили про підозру

Обшуки в Запоріжжі: трьом організаторам схеми розкрадань оголосили про підозру Фото: суд (Pixabаy)

Прокуратура готує клопотання до суду про обрання запобіжного заходу

Прокуратура оголосила про підозру у привласненні бюджетних коштів шляхом проведення фіктивних тендерів заступнику голови Запорізької обласної ради Владиславу Марченко, його рідного брата і директор одного з комунальних підприємств міста Мелітополь. Про це повідомив прес-секретар Генеральної прокуратури України Андрій Лисенко в Facebook.

Повідомляється, що вказані особи підозрюються у заволодінні чужим майном шляхом зловживання службовим становищем, за попередньою змовою групою осіб, в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191 КК України).

Вчора, 21 грудня, на території Запорізької області проведено 56 обшуків, як в будівлях органів влади, так і за місцем проживання фігурантів виробництва. Вилучено печатки різних підприємств, ряд документів, пов'язаних з проведенням фіктивних тендерів, і грошові кошти.

Зараз прокуратура готує клопотання до суду про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави в розмірі нанесеного збитку - 87 млн гривень.

У справі про запорізькі фіктивні тендери з'єднання явилося троє підозрюваних. Прокуратура Харківської області оголосила про під...

Опубліковано Андрієм Лисенком 22 грудня 2017 р.

Нагадаємо, раніше генпрокурор Юрій Луценко розповів, що зазначені особи здійснювали фіктивні тендери на благоустрій парку (2,7 млн гривень) і шкільних спортмайданчиків (84 млн гривень) з наперед визначеним переможцем.

Марченко разом з братом лобіювали свої фірми через зв'язки з екс "оппоблокивцем" заступником мера Анатолієм Пустоваровым.