ua en ru

Обшуки в Мін'юсті: в НАБУ вважають, що їх розслідування не завадить позову проти "Роснефти"

Обшуки в Мін'юсті: в НАБУ вважають, що їх розслідування не завадить позову проти "Роснефти" Фото: НАБУ (facebook.com/nabu.gov.ua)

НАБУ не вилучало в Мін'юсті конфіденційні документи по справі "Роснефти"

Інформація щодо можливого вилучення детективами Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) оригіналів документів у Міністерстві юстиції по справі "Роснефти" не відповідає дійсності. Про це повідомили у прес-службі агентства.

"Наголошуємо, детективи НАБУ не вилучали і не намагалися вилучити в Міністерстві юстиції України документи, на які Європейським судом з прав людини накладено гриф "конфіденційно", - йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що невідкладний обшук у Мін'юсті, проведений детективами НАБУ 8 грудня 2017 року, був обумовлений отриманою інформацією про знищення та приховування Міністерством документів, котрі є речовими доказами у кримінальному провадженні. Ці документи Мін'юст повинен був видати детективам НАБУ для тимчасового доступу.

У НАБУ також додали, що співробітники агентства діяли виключно в межах компетенції та під процесуальним керівництвом спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП).

ПОБОЮВАННЯ МІН'ЮСТУ ЩОДО ІСНУВАННЯ ЗАГРОЗИ ДЛЯ ПОЗОВУ ДО ЄСПЛ ЧЕРЕЗ ДІЇ ДЕТЕКТИВІВ НАБУ БЕЗПІДСТАВНІ Інформація щодо...

Опубліковано НАБУ 12 грудня 2017 р.

Нагадаємо, в понеділок, 11 грудня, міністр юстиції України Павло Петренко повідомив, що Міністерство юстиції та офіс уповноваженого омбудсмена підготували позов проти російської компанії "Роснефть" на 700 мільйонів гривень шкоди, заподіяної Україні. Позов у Європейський суд з прав людини планували подати до 19 грудня, проте, в результаті обшуків НАБУ в Мін'юсті були вилучені документи для вивчення до 15 грудня. Петренко зазначив, що цим "фактично, підривається можливість позову проти російської компанії".