ua en ru

Обшуки в мерії Запоріжжя: СБУ вилучила несертифіковані системи спостереження

Обшуки в мерії Запоріжжя: СБУ вилучила несертифіковані системи спостереження Фото: Служба безпеки України (oda.zt.gov.ua)

З мерії Запоріжжя передавали службову інформацію з обмеженим доступом

Служба безпеки України у ході обшуків в мерії Запоріжжя вилучила несертифіковані системи спостереження. Про це йдеться в повідомленні прес-центру СБУ.

Повідомляється, що СБУ проводила обшуки з метою виявлення та каналів збору і передачі третім особам службової інформації з обмеженим доступом.

"Обшуки проводилися в рамках кримінального провадження, відкритого за ст. 359 Кримінального кодексу України за фактом незаконного використання спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації. Правоохоронці виявили в приміщеннях міськради несертифіковані системи аудіо - та відеоспостереження, які направлено на експертизу", - йдеться в повідомленні.

В СБУ уточнили, що в ході слідства будуть встановлені ініціатори і мета встановлення систем спостереження в адміністративних приміщеннях мерії Запоріжжя.

altalt

Фото: вилучені системи спостереження

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що СБУ проводила обшуки в приміщеннях мерії Запоріжжя. Пізніше "Радіо Свобода" повідомляла, що співробітники спецслужби шукали засоби спостереження.