ua en ru

Обшуки в мерії Запоріжжя: СБУ шукає незаконні засоби зв'язку бойовиків

Обшуки в мерії Запоріжжя: СБУ шукає незаконні засоби зв'язку бойовиків Фото: СБУ (УНІАН)

За словами мера Запоріжжя, СБУ шукає засоби збору інформації сепаратистів

Міський голова Запоріжжя Володимир Буряк заявив, що співробітники Служби безпеки України (СБУ) проводять обшуки в будівлі мерії з метою виявлення засоби збору інформації для передачі на тимчасово непідконтрольну територію України. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

"В стінах міської влади працюють люди, які дійсно щось роблять для нашого міста Запоріжжя і не просто роблять, а дійсно займаються справами для того, щоб в місті Запоріжжі по всій Україні було стабільна життя. Те, що сказано, що тут працюють якісь сепаратисти, мабуть, комусь на сьогоднішній день вигідно дестабілізувати ситуацію і дійсно сколихнути місто Запоріжжя", - заявив Буряк.

За його словами, СБУ "прийшло, щоб знайти якісь камери, якісь системи спостереження або передачі якогось зв'язку".

"Що сказано в постанові? Що в нічний час кудись передається в ДНР/ ЛНР. На сьогодні нікому не пред'явлено звинувачення", - резюмував мер.

Відзначимо, 27 липня 2017 року голова Запорізької обласної державної адміністрації Костянтин Бриль заявив про підготовку "масштабних активних дій, спрямованих на підтримку насильницької зміни або повалення конституційного ладу, захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України, а також фінансування зазначених дій".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що співробітники Управління СБУ в Запорізькій області сьогодні, 1 серпня 2017 року, проводять обшуки в приміщеннях мерії Запоріжжя в рамках кримінального провадження за постановою слідчого судді.