ua en ru

Обшуки у мерії Полтави: у прокуратурі повідомили подробиці

Обшуки у мерії Полтави: у прокуратурі повідомили подробиці Фото: прокуратура (screenshot(google-maps)

Обшуки проходили у рамках справи про привласнення держкоштів

У Генеральній прокуратурі України повідомили подробиці обшуків, які правоохоронці проводили сьогодні, 20 вересня 2017 року, у мерії Полтави. Про це йдеться у повідомленні прес-служби ГПУ.

Як зазначається, прокуратура здійснює досудове розслідування за фактами можливого привласнення, шляхом зловживання службовим становищем чиновниками Полтавської міської ради бюджетних коштів. Такі дії кваліфікуються за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.

"З метою повного, всебічного та об’єктивного дослідження всіх обставин використання бюджетних коштів службовими особами Полтавської міської ради упродовж 2016-2017 років, на підставі ухвал Печерського районного суду м. Києва, 20.09.2017 проводяться обшуки приміщень державних установ та комерційних структур, приватного житла та автомобілів осіб, які мали відношення до розподілу та використання вказаних бюджетних коштів", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, правоохоронці перевіряють обставини використання вказаних чиновників бюджетних коштів, упродовж 2016-2017 років, які виділені управлінню житлово-комунального господарства виконкому Полтавської міської ради на проведення будівельних робіт. Зокрема, розслідуються можливі факти перерахування вказаних коштів на рахунки підприємств із ознаками фіктивності.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що сьогодні правоохоронці проводять обшуки у мерії Полтави.