ua en ru

Обшуки у мера Одеси Труханова: в НАБУ повідомили подробиці

Обшуки у мера Одеси Труханова: в НАБУ повідомили подробиці Фото: Геннадий Труханов (omr.gov.ua)

В НАБУ повідомили подробиці обшуків

В Національному антикорупційному бюро України (НАБУ) повідомили подробиці обшуків, що сьогодні проводяться у мера Одеси Геннадія Труханова. Про це йдеться у повідомленні прес-служби відомства у Facebook.

"У відповідь на численні запити ЗМІ повідомляємо, що 23 жовтня детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури проводять слідчі дії (обшуки) в рамках розслідування двох кримінальних проваджень за фактами можливого зловживання службовим становищем службовими особами Одеської міської ради та підконтрольних останнім приватних суб'єктів господарювання, як резидентів України, так і офшорних юрисдикцій", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, НАБУ розслідує можливе привласнення коштів місцевого бюджету шляхом завищення вартості робіт з реконструкції автодоріг та подальшого перерахування незаконно одержаних доходів на рахунки підконтрольних офшорних підприємств.

Ще одне провадження стосується передачі майна КП "Міжнародний аеропорт Одеса" до статутного капіталу ТОВ "Міжнародний аеропорт Одеса", що завдало територіальній громаді збитків на суму понад 100 млн гртвень.

Повідомляється, що обшуки проводяться за місцем проживання осіб, які можуть бути причетні до вчинення вказаних правопорушень.

"З огляду на те, що детективи також перевіряють версію ймовірної причетності мера міста Одеси до зазначених кримінальних правопорушень, слідчі дії (обшуки) проводяться за місцем його роботи та проживання", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що детективи Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) проводять обшуки у мера Одеси Геннадія Труханова.