ua en ru

Обшуки і арешти повинні нарешті зачепити діючих депутатів-регіоналів, - Ігор Лапін

Обшуки і арешти повинні нарешті зачепити діючих депутатів-регіоналів, - Ігор Лапін Фото: Ігор Лапін

Правоохоронці повинні нарешті розслідувати злочини не тільки колишніх, але і діючих народних депутатів, які входили в Партію регіонів. Про це заявив представник фракції "Народний фронт", член Комітету Верховної Ради з питань правової політики та правосуддя Ігор Лапін, коментуючи обшуки, які Генпрокуратура провела у будинках колишніх депутатів від ПР Андрія Клюєва і Володимира Сівковича, повідомляє прес-служба "Народного фронту".


"ГПУ, СБУ і НАБУ не повинні зупинятися на цьому. Обшуки і арешти повинні нарешті торкнутися і інших впливових злочинців поваленого режиму. Тих, що мають депутатський мандат, спокійно ходять у Верховну Раду і на телеефіри, - так, нібито Евромайдана і зради України Януковичем і не було. Всі провідні депутати-"регіонали" повинні бути притягнуті до відповідальності за розкрадання України, за розстріли на Майдані і війну. Я кажу про Льовочкіна, Бойка, Вілкула, Ківалова, Бакуліну - про цілої фракції "Окупаційного блоку", - заявив народний депутат.

Підставою для слідчих дій стосовно депутатів від "Опоблоку", зазначив він, є численні журналістські розслідування.

"Про злочини "регіоналів" ще до Евромайдана опубліковані десятки добре аргументованих журналістських розслідувань: про розкрадання бюджетних коштів через держзакупівлі, про незаконне відчуження землі, політичну корупцію та кумівство в органах влади, судах, виборчих комісіях. Прізвища, адреси об'єктів і назви фіктивних фірм роками відомі громадськості. Так, нині депутат від "Народного фронту" Тетяна Чорновол була першим журналістом, який розслідував "Межигір'я" Януковича і корупційні газові схеми" Онищенко-Кадирова", - підкреслив він.

При цьому Ігор Лапін нагадав, що в обох цих злочинних схемах задіяні і нинішні втікачі від правосуддя (Клюєв, Сівкович, Іванющенко) та їх подільники з числа діючих нардепів.

У той же час, на думку Лапіна, затягування з кримінальним переслідуванням екс-"регіоналів" загрожує їх реваншем, скасуванням антикорупційних реформ і капітуляцією перед Росією.

"П'ята колона" вже розпочала масований контрнаступ на українську державність. "Опоблок" ініціює проект постанови про відставку міністра юстиції Петренко. Це помста злочинців Януковича за принципову позицію Петренко в питаннях люстрації, переслідування Росії в міжнародних судах; за судову реформу і проєвропейську реорганізацію сфери юстиції. Агенти "регіоналів" в судах масово, скоординовано саботують люстрацію чиновників і переатестацію міліціонерів. Їх головна мета – згортання курсу реформ і капітуляція перед Росією. "Народний фронт" не допустить скасування реформ, заради яких відбулася Революція гідності. Правоохоронні органи і демократичні сили в парламенті повинні зупинити реванш екс-регіоналів і покарати їх за всі трагедії, які пережила Україна в останні роки", - заявив представник фракції.

Ігор Лапін також додав, що чинний Генеральний прокурор має намір "грати надовго", а тому буде робити популярні серед народу речі.