ua en ru

Обвинувачений у замаху на Путіна відмовився в суді від своїх свідчень

Передбачуваний терорист Адам Осмаєв, який звинувачується в організації замаху на Президента Росії Володимира Путіна, відмовився в суді від усіх свідчень, які давав під час досудового слідства.

Заяву Осмаєва перед початком засідання Приморського районного суду Одеси у четвер роздала журналістам цивільна дружина підозрюваного Аміна Окуєва. Крім того, вона розповсюдила заяву Осмаєва на ім'я прокурора Одеської області про те, що в ході слідства проти підозрюваних у замаху на Путіна застосовувалися тортури.

Суд над Осмаєвим проходить в закритому режимі: суддя заборонив журналістам вести відеозйомку засідання. Напередодні Окуєва заявила, що вердикт вже підготовлений, і надії на винесення справедливого вироку вже немає. На попередньому засіданні суду, що відбулося в кінці грудня 2012 р., Осмаєв попросив, щоб його справу розглядала колегія суддів. Суддя Віктор Пислар відповів згодою на цю пропозицію. За його словами, в разі винесення обвинувального вироку Осмаєву загрожує більше 10 років позбавлення волі.

Нагадаємо, інформація про відвернений замах на Путіна з'явилася в лютому 2012 р. Осмаєв, затриманий на початку року в Одесі за підозрою в тероризмі, зізнався у підготовці нападу на Президента РФ. 4 січня в одній з одеських квартир, де виконавці вивчали технологію виготовлення вибухових пристроїв, стався вибух. На місці були виявлені двоє обгорілих чоловіків, одного з них - Іллю Пьянзіна - медикам вдалося врятувати.

Читайте також: Україна передала Росії кримінальну справу про підготовку замаху на Володимира Путіна