ua en ru

Обвинувачений у вбивстві журналістки в Данії частково визнав провину

Обвинувачений у вбивстві журналістки в Данії частково визнав провину Фото: підводний човен "Наутілус" (uk.wikipedia.org nautilus)

Мадсен повідомив, що розчленував тіло Валль на борту свого підводного човна і скинув частини тіла в море

Датський інженер і винахідник Петер Мадсен, підозрюваний у вбивстві шведської журналістки Кім Валль, дав часткові свідчення. Про це повідомляє DW.

Так, Мадсен повідомив, що розчленував тіло Валль на борту своєї підводного човна і скинув частини тіла в море. При цьому він як і раніше заперечує факт вбивства журналістки.

За його версією, вона загинула під час спільного виходу в море від отруєння чадним газом усередині підводного човна, а він сам в той час знаходився на поверхні.

Нагадаємо, раніше у обвинуваченого знайшли відео з стинанням жінки. Однак Мадсен повідомив, що не має наміру відповідати на запитання слідчих.

Мадсен продовжує заперечувати вбивство і заявляє, що жорсткий диск не належить йому, і що все в лабораторії, де він працював, мали до нього доступ. У свою чергу, прокурор Якоб Бух-Епсен заявив, що підозри або звинувачення про причетність чоловіка до вбивства Кім Валле тільки зміцнилися. За його словами, серед кадрів, які слідство вважає реальними, видно, що жінку піддавали тортурам, обезголовили і спалили.