ua en ru

Обвинувачений в замаху на депутата міськради Славутича може бути відпущений під заставу

Обвинувачений в замаху на депутата міськради Славутича може бути відпущений під заставу Фото: Анатолій Гладченко

Анатолій Гладченко заявляє, що на суд чиниться тиск нардепи від Ляшка

Громадянин Вірменії Артем Хачатрян, який звинувачується в замаху на депутата міськради Славутича (Київська обл.) Анатолія Гладченко, може бути відпущений під заставу. Про це сказано у зверненні Анатолія Гладченко.

"Хачатрян подав апеляційну скаргу на рішення Славутицької міськсуду про обрання йому запобіжного заходу у вигляді двох місяців утримання під вартою. За словами моїх джерел, за допомогою депутатів від "Радикальної партії", чиниться тиск на суд з метою звільнення Хачатряна під заставу", - заявив депутат міськради Славутича.

Також у зверненні зазначено, що тиск на суд надають нардепи від "Радикальної партії" Ігор Мосійчук та Андрій Лозовий.

Засідання Апеляційного суду Київської області відбудеться 19 серпня о 14:00.

"У зв'язку з цим, звертаюся до генпрокурора Віктора Шокіну, міністру внутрішніх справ Арсену Авакову, голові Апеляційного суду Київської області Олексію Данилову з проханням не допустити кримінального свавілля в апеляційному суді... Також звертаюся до лідера Радикальної партії Олега Ляшка. Олег Валерійович, прошу вас, не втручайтеся в слідчий і судовий процес, зупиніть своїх "бойових товаришів", - сказано у зверненні депутата.

Нагадаємо, 22 травня 2015 р. в Славутичі відбувся замах на депутата місцевої міськради Анатолія Гладченко - у нього двічі стріляли. Злочинці втекли.

30 липня за підозрою в скоєнні цього злочину співробітниками МВС Чернігова та Славутича був затриманий Артем Хачатрян.

"Все це час Хачатрян вільно розгулював по Чернігову, перебуваючи під опікою депутатів від "Радикальної партії". Зокрема, по Чернігову його супроводжував місцевий "радикал" Блауш. Раніше була інформація про те, що Артем Хачатрян разом зі своїм братом беруть участь в акціях "Радикальної партії" в якості "титушек", - наголошується у зверненні Гладченко.