ua en ru

Всі обвинувачені у справі Нємцова відмовилися від зізнань

Всі обвинувачені у справі Нємцова відмовилися від зізнань Фото: Борис Нємцов

Від своїх свідчень відмовився останній фігурант Шадід Губашев

Шадід Губашев, заарештований за співучасть у вбивстві Бориса Нємцова, на допиті відмовився від своїх свідчень, передає Росбалт з посиланням на свої джерела.

Як розповіло джерело, знайоме з ситуацією, до цього тижня саме на Шадіда Губашева робили велику ставку" співробітники Слідчого комітету РФ. Він залишався єдиним фігурантом справи, чиї діючі свідчення були на руках у слідства.

Однак Губашев під протокол заявив, що відмовляється від своїх зізнань, оскільки вони були отримані шляхом обману та тиску. Згідно з версією Шадіда, як-то якісь оперативні співробітники організували йому в СІЗО зустріч з братом Анзор. Той почав переконувати родича, що треба дати певні свідчення і навіть разом з оперативниками розповів, які саме. Завдяки їм, запевняв Анзор, сидіти далі буде він, а Шадід разом з ще двома обвинуваченими - Хамзатом Бахаевым і Тамерланом Эскерхановым - вийде на свободу. В результаті Шадід Губашев розповів, що після вбивства Нємцова він був присутній при розмові Анзора і Заура Дадаєва, під час якого вони обговорювали, як вчинили цей злочин.

Нагадаємо, що раніше від своїх свідчень відмовилися Заур Дадаєв і Анзор Губашев, а, намічалася угода зі слідством Хамзата Бахаева, в рамках якої він міг теж розповісти про обставини вбивства, зірвалася. Таким чином, у "справі Нємцова" більше ні зізнань, які б не були "відкликані" обвинуваченими.