ua en ru

Обвинувальний акт проти екс-адмірала ВМС України Шакуро направлено до суду

Обвинувальний акт проти екс-адмірала ВМС України Шакуро направлено до суду Фото: Анатолій Матіос

Колишній контр-адмірал вступив на військову службу в збройні сили держави-агресора

Військова прокуратура Південного регіону України завершила спеціальне досудове розслідування і направила до суду обвинувальний акт стосовно колишнього начальника штабу - першого заступника командувача Військово-Морських Сил Збройних Сил України контр-адмірала Дмитра Шакуро, який, зрадивши присязі, перейшов на бік країни-агресора. Про це йдеться в повідомленні, опублікованому на офіційному сайті заступника генпрокурора - головного військового прокурора України Анатолія Матіоса.


Як наголошується, колишній контр-адмірал, вчинивши дезертирство з Військово-Морських Сил Збройних Сил України, вступив на військову службу в збройні сили держави-агресора і з липня 2014 обіймав посаду заступника командувача Каспійської флотилії ВМС РФ. В даний час звільнений з військової служби і знаходиться на тимчасово окупованій території АР Крим.

Повідомляється, що в липні 2016 військова прокуратура Південного регіону повідомила йому про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 408 (дезертирство) і ч. 1 ст. 111 (державна зрада).

Обвинувальний акт проти екс-адмірала ВМС України Шакуро направлено до судуФото: Дмитро Шакуро

Нагадаємо, головна військова прокуратура України до 1 вересня 2016 року передасть до суду справи щодо народних депутатів України за підозрою в корупції.