ua en ru

Звинувачення проти підозрюваного в замаху на депутата міськради Славутича направлено до суду

Звинувачення проти підозрюваного в замаху на депутата міськради Славутича направлено до суду Фото: у Київській області судитимуть чоловіка, який стріляв у депутата Славутича

Слідство встановило, що обвинувачений спровокував конфлікт і вистрілив у депутата

Звинувачення проти громадянина Вірменії Артема Хачатряна, який підозрюється в замаху на депутата міської ради Славутича, направлено до суду. Про це йдеться в повідомленні прес-служби прокуратури Київської області.

"Прокуратурою направлено до суду обвинувальний акт стосовно 32-річного чоловіка, який навесні поточного року стріляв у депутата міськради Славутича", - йдеться в повідомленні.

Досудовим розслідуванням встановлено, що зловмисник, побачивши на вулиці депутата разом з братом, підійшов до них і почав нецензурно лаятися, провокуючи конфлікт. Під час словесної перепалки, 32-річний зловмисник дістав пістолет і зробив два постріли в обличчя депутату.

Дії правопорушника кваліфіковані за ч. 4 ст. 296 (хуліганство) КК України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком від 3 до 7 років.

Нагадаємо, 22 травня 2015 р. в Славутичі відбувся замах на депутата місцевої міськради Анатолія Гладченко - у нього двічі стріляли. Злочинці втекли.

30 липня за підозрою в скоєнні цього злочину співробітниками МВС Чернігова та Славутича був затриманий Артем Хачатрян.