ua en ru

Звинувачення проти організаторів вибуху в офісі "Правого сектора" в Києві направлено до суду

Звинувачення проти організаторів вибуху в офісі "Правого сектора" в Києві направлено до суду Фото: глава ДУК "Правий сектор" Дмитро Ярош

Громадянина РФ і трьох громадян України взяли під варту

Генеральна прокуратура України (ГПУ) направила до суду обвинувальний акт стосовно громадян, які скоїли вибух в офісі "Правого сектора" в Києві. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ГПУ.

"Генеральною прокуратурою України за результатами досудового розслідування затверджений і направлений до Оболонського районного суду р. Києва обвинувальний акт у кримінальному провадженні щодо громадянина Російської Федерації та трьох громадян України, які, діючи умисно з метою порушення громадської безпеки, будучи радикально налаштованими особами, які не сприймають державну владу в Україні, сповідують ідеї проросійської спрямованості, шляхом застосування особливо небезпечного вибухового пристрою - гранати РГД-5, на початку вересня 2015 здійснили вибух у приміщенні пункту прийому допомоги АТО ГО "Правий Сектор Оболонь", - йдеться в повідомленні.

Крім того, їх звинувачують у незаконному поводженні зі зброєю та бойовими припасами (ч. 2 ст. 258, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 263 КК України).

Зазначається, що стосовно обвинувачених судом обрано запобіжний захід - утримання під вартою.

Нагадаємо, в ніч на 3 вересня в Оболонському районі Києва стався вибух в офісі "Правого сектору", який розташований на першому поверсі дев'ятиповерхового багатоквартирного житлового будинку по вул. Майорова, 1-б.