ua en ru

Обвинувачення проти екс-глави міліції Запорізької області передано до суду

Обвинувачення проти екс-глави міліції Запорізької області передано до суду Володимир Серба

Прокуратура Запорізької області направила до суду обвинувальний акт стосовно екс-керівника міліції Запорізької області у справі про силовий розгін Майдану в Запоріжжі. Про це повідомляється на офіційному сайті Генеральної прокуратури.

"Прокуратурою Запорізької області в порядку спеціального досудового розслідування направлено до суду обвинувальний акт стосовно колишнього начальника ГУ МВС України в області за фактом організації їм в січні минулого року насильницького розгону учасників мирної акції протесту. Судом винесено рішення про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою", - йдеться в повідомленні ГПУ.

Дії підозрюваного кваліфіковані за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 294 (організація масових безладів), ч. 1 ст. 365 (перевищення влади) КК України.

За скоєні злочини підсудному загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до восьми років.

Силовий розгін запорізького майдану стався 26 січня 2014 року. У той час посаду начальника ГУ МВС України в області обіймав Володимир Серба. На наступний день він заявив, що розгону не було, а люди самі розбіглися.

"Майдан порожній, тому що туди вийшли співробітники міліції і всі розбіглися. На них навіть ніхто не кричав. Постукали щитами і вийшли до них. І вони розбіглися в різні сторони. Взагалі ніякого конфлікту. Там зараз комунальники працюють, прибирають", - заявив Серба 27 січня 2014 року.

Володимир Серба перебуває у всеукраїнському розшуку з 7 липня 2014 року.

Нагадаємо, Вищий спеціалізований суд України відмовився повернути справу про розгоні запорізького Майдану в суди області.