ua en ru

Обвинувачення просить суд визнати Тимошенко винною і призначити покарання їй у вигляді позбавлення волі терміном на 7 років

Прокурори, які підтримують державне обвинувачення, просять суд визнати екс-прем'єр-міністра України, лідера партії Батьківщина Юлію Тимошенко винною і призначити покарання їй у вигляді позбавлення волі терміном на 7 років. Про це заявила прокурор Лілія Фролова, передає кореспондент РБК-Україна.

"Обставин, що пом'якшують, або обтяжують покарання Тимошенко не встановлено. Вчинений злочин відноситься до категорії тяжких... Ваша честь, за результатами судового розгляду цієї справи просимо суд визнати Тимошенко Юлію Володимирівну винною у вчинені злочину передбаченого частиною 3 статті 365 кпк України, з урахуванням суспільної небезпечності та ступеня тяжкості вчиненого злочину просимо назначити покарання підсудній у вигляді 7 років позбавлення волі без права обіймати посади в державних органах протягом 3 років", - заявила прокурор Фролова. Також прокурори просять задовольнити цивільний позив компанії НАК "Нафтогаз України" і стягнути з Тимошенко завдані нею збитки у розмірі 1 млрд 516 млн грн, а також стягнути судові витрати у розмірі 10 тис. 434 грн.