ua en ru

Прокурор в суді просить обрати Омеляну заставу в 5 млн гривень

Прокурор в суді просить обрати Омеляну заставу в 5 млн гривень Фото: Володимир Омелян (Віталій Носач, РБК-Україна)

Взяття на поруки не забезпечить належної процесуальної поведінки, заявили в прокуратурі

Сторона звинувачення просить суд обрати для міністра інфраструктури України Володимира Омеляна запобіжний захід у вигляді застави 5 млн гривень. Про це повідомив прокурор в Солом'янському суді, передає кореспондент РБК-Україна.

"Запобіжний захід... застава в 5 млн гривень", - повідомив прокурор.

На думку прокуратури, взяття на поруки не забезпечить належної процесуальної поведінки. В даному провадженні сторона звинувачення вимагає суд обрати для Омеляна покарання у вигляді 10 років позбавлення волі без умовного покарання.

Нагадаємо, вчора НАБУ оголосило Омеляну підозру в незаконному збагаченні і приховуванні доходів. Як відомо, у Солом'янський районний суд Києва надійшло клопотання про обрання запобіжного заходу міністру інфраструктури. Засідання суду почалося сьогодні.

Пізніше стало відомо, що САП буде просити у суді про обрання Омеляну запобіжного заходу у вигляді застави на 5 млн гривень.

У свою чергу під час брифінгу Омелян спростував висунуті проти нього звинувачення. Також він заявив, що на нього здійснюється тиск з боку співробітників НАБУ.

Додамо, що за даними слідства, Омелян за останні вісімнадцять років отримав 2,17 млн гривень офіційного доходу, тоді як його витрати тільки в період з 2008 року по квітень 2015 склали не менше 3,45 млн гривень. НАБУ почало розслідування проти Омеляна в жовтні минулого року за фактом декларування міністром недостовірної інформації та незаконного збагачення. Як повідомлялося, Омелян з сім'єю з 2016 року мешкає в будинку вартістю 7 млн гривень, який належить двоюрідній племінниці дружини. За даними НАБУ, доходи, які б дозволили племінниці придбати зазначений будинок, вона не отримувала.