ua en ru

Звинувачення у справі про держзраду Януковича не буде викликати Порошенка на допит

Звинувачення у справі про держзраду Януковича не буде викликати Порошенка на допит Фото: прокурор Руслан Кравченко на засіданні суду

Достатньо свідчень Авакова, Яценюка, Турчинова та інших чиновників

Прокурор Руслан Кравченко заявив, що сторона обвинувачення не буде викликати на допит президента України Петра Порошенка у справі проти колишнього президента України Віктора Януковича. Про це прокурор заявив після засідання суду, повідомляє "Радіо Свобода"

"З боку звинувачення пана президента викликати не планую, процесуальної необхідності для доказу провини Януковича, ми вважаємо, немає", - заявив Кравченко.

За його словами, всі необхідні свідки були допитані, в тому числі Яценюк, Турчинов, Аваков та інші чиновники.

Крім того, Кравченко підкреслив, що розцінює таку велику кількість скарг і клопотань сторони захисту як затягування часу, оскільки більшість з них не ґрунтується на дійсності. Він додав, що вони вже були раніше розглянуті органом слідства і по них були прийняті мотивовані рішення, які не скасовані судом.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Оболонський районний суд міста Києва оголосив перерву у розгляді справи за обвинуваченням колишнього президента України Віктора Януковича у державній зраді до 16 червня 2017 року.