ua en ru

В обвалі будинку на Червонозоряному відновили водопостачання

В обвалі будинку на Червонозоряному відновили водопостачання Фото: будинок, що обвалився

Частина мешканців тимчасово розмістили в готелі "Київ"

В житловому будинку за адресою Червонозоряний, 14 в Києві, фасад якого обрушився в ніч на 1 грудня 2015 року, відновили гаряче і холодне водопостачання. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Київської міської державної адміністрації (КМДА).

"Із учорашнього дня в будинку відновлено постачання гарячої та холодної води, оскільки заселеним залишається тільки один під'їзд", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що мешканців під'їзду, який знаходиться ближче до обвалення підпірної стінки, з міркувань безпеки тимчасово переселено до столичного готелю "Київ" (Солом'янський район, вулиця Просвіти).

Біля житлового будинку тривають геодезичні дослідження, фахівці повідомили, що для якісного проведення дослідження необхідно мінімум три дні. Крім того, за будинком ведеться електронне спостереження за допомогою системи "Циклоп". Завдання цієї системи - фіксувати будь-які зміни будинки, зокрема, зміну його конструктивних елементів, руйнувань тощо. За перші два дні спостереження таких змін не зафіксовано.

Проведення необхідних дослідницьких робіт буде визначена структура грунтів, вірогідність і рівень небезпеку подальших зсувів. Враховуючи всі ці чинники, буде прийматися рішення щодо подальшої експлуатації будинку та інших будівель, які розташовані на зазначеній території.

Нагадаємо, у Києві в ніч на 1 грудня 2015 року в результаті зсуву обвалився фасад житлового будинку по проспекту Червонозоряний, 14. В результаті події ніхто не постраждав, однак завалило уламками будинку гаражі. Жителів 38 квартир будинку евакуювали і розмістили в найближчій школі.

За даними Київської міської державної адміністрації (КМДА), обвалення будинку сталася внаслідок зсуву ґрунту. Однак працівники комунальних служб стверджують, що будинок здали в експлуатацію неналежним чином. Повідомлялося, що житловий будинок будувала компанія "Консоль" голови так званого "Державного ради Криму Володимира Константинова.

Комісія Київради схвалила виділення 2 млн грн для будинку на Червонозоряному.