ua en ru

За кермом обстріляного в Києві автомобіля був депутат облради

За кермом обстріляного в Києві автомобіля був депутат облради Фото: стрілянина в центрі Києва (kiev.informator.ua)

Автомобіль В'ячеслава Соболєва обстріляли біля його ресторану в центрі Києва

У центрі Києва обстріляли автомобіль депутата Київської обласної ради В'ячеслава Соболєва. Про це повідомляє РБК-Україна.

Соболєв - економіст, кандидат економічних наук; підприємець; директор дочірнього підприємства "Нафтогазмережі" НАК "Нафтогаз України", заступник голови правління НАК. У 2015 став депутатом Київської обласної ради від партії "Блок Петра Порошенка".

Соболєв в 1997 відкрив продуктовий магазин "Обжора" в Донецьку, який став першою великою торговельною мережею області. Цю мережу він продав в 2007 році. Соболєв також є власником ресторану "Маріо", біля якого сталася стрілянина.

Раніше в ЗМІ з'явилася інформація, що Соболєва викрили у фінансуванні тероризму. Зокрема, за даними СБУ, торговельна мережа "Обжора" платила податки в "ДНР". За даними СБУ, з 2014 по травень 2016 року торгова мережа "Обжора" (ТОВ "Леотекс Груп", зареєстроване за "законодавством" "ДНР") під керівництвом ключових помічників Соболєва заплатила в "Республіканський банк ДНР" 7 млн російських рублів і 266 тис . грн. "податків", тим самим здійснивши фінансування терористичної незаконної організації.

Нагадаємо, в центрі Києва на перехресті вулиць Льва Толстого і Тарасівської в неділю, 1 грудня, невідомі відкрили вогонь по автомобілю Range Rover.

О 17:15 в Києві введено спеціальну поліцейську операцію для пошуку зловмисника, який стріляв у автомобіль Range Rover. Так, зловмисник пострілом з невідомої зброї поранив хлопчика, який перебував в салоні машини. Від отриманого вогнепального поранення дитина померла в машині "швидкої" по дорозі в лікарню.

На місці події працюють слідчо-оперативні групи Головного та Шевченківського управлінь поліції, криміналістична лабораторія та кінологи, які спілкуються зі свідками і оглядають прилеглу до місця злочину територію, зокрема встановлюють наявність камер відеоспостереження.

Слідчі кваліфікують подію як умисне вбивство, кримінальне провадження розпочато за ст. 115 Кримінального кодексу України.