ua en ru

При обстрілі Кримського поранений боєць Нацгвардії, - Москаль

При обстрілі Кримського поранений боєць Нацгвардії, - Москаль Фото: Генадій Москаль

Боєць госпіталізований

При обстрілі Кримського (Луганська область) поранення отримав боєць Національної гвардії України (Нацгвардії). Про це йдеться в повідомленні прес-служби глави Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Геннадія Москаля.

"Протягом п'ятниці (5.06) і минулої ночі бойові дії тривали в декількох населених пунктах Луганської області, які знаходяться вздовж лінії розмежування вогню. У Кримському районі протитуберкульозного диспансеру неодноразово спалахували перестрілки, які переростали в жорсткі бої з використанням автоматичної зброї, мінометів і гранатометів. В результаті поранений один український військовий - 29-річний боєць Нацгвардії, який госпіталізований. Останнє бойове зіткнення в Кримському відбулося вчора ввечері, зараз там тихо. Ніхто з мирних жителів села не постраждав", - йдеться в повідомленні.

Крім цього, ввечері і вночі обстрілу піддався крайній український блокпост у населеному пункті Родина, через який здійснюється єдиний в області перехід на окуповані території і в зворотному напрямку.

"О 17.30 наших військових почали обстрілювати з протитанкової рушниці системи Сімонова (ПТРС), а вночі сталася стрілянина з автоматів. Обійшлося без поранених і загиблих", - зазначив Москаль.

Також, за його даними, бойові дії велися в Щасті, Катериновці і на автодорозі Бахмутка в районі 29-го блокпоста.

"Даних про поранених або загиблих не надходило, проте у результаті бойових дій була пошкоджена лінія електропередач, в результаті чого 5 сів біля Бахмутки майже добу залишалися без світла. Вчора ввечері пошкодження вдалося усунути, йде поетапне відновлення електроенергії", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, біля Новотошківського Луганської області 5 червня підірвався український військовий, він отримав поранення, однак загрози життю немає.