ua en ru

Обстріл Щастя запропонували визнати НС державного рівня

Обстріл Щастя запропонували визнати НС державного рівня Фото: засідання комісії ТЕБ і НС Луганської області (facebook.com/odalug)

Влада Луганської області пропонує визнати обстріл Щастя 21 лютого надзвичайною ситуацією державного рівня. Через інцидент знеструмлено тисячі будинків.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Facebook Луганської ОДА.

Повідомляється, що сьогодні пройшло позачергове засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. На ньому обговорили артобстріли міста Щастя, які призвели до пошкодження критичної інфраструктури.

"В результаті пошкодження лінії електропередач Луганської ТЕС було знеструмлено майже 50000 абонентів. В даний час електроживлення відновлено тільки в Петропавлівці і Трьохізбенці. Серед постраждалих об'єктів соціальної інфраструктури - дитячий садок "Зірочка" в Щасті", - йдеться в повідомленні.

За підсумками засідання місцева влада запропонувала визнати обстріл Щастя з боку незаконних збройних формувань складовою частиною надзвичайної ситуації державного рівня.

Крім того, дано доручення підготувати звернення до Спільного центру з контролю і координації питань припинення вогню (СЦКК) для проведення відновлювальних робіт на Луганській ТЕС.