ua en ru

Обстріл консульства Польщі: СБУ заявляє про "зачіпки" в розслідуванні

Обстріл консульства Польщі: СБУ заявляє про "зачіпки" в розслідуванні Фото: Юрій Фелонюк

В СБУ поки не розголошують деталей розслідування обстрілу

У справі про обстрілі Генконсульства Польщі в Луцьку в ході розслідування Служба безпеки України (СБУ) встановила певні "зачіпки". Про це на брифінгу повідомив начальник Управління СБУ у Волинській області Юрій Фелонюк.

"Подробиці в інтересах слідства не розголошуються", - додав він.

За словами Фелонюка, в області створена слідчо-оперативна група співробітників СБУ і Нацполиции під процесуальним керівництвом прокуратури. Також на місці інциденту працює група фахівців з центрального апарату СБУ.

Фелонюк також повідомив, що за даним фактом порушено кримінальне провадження за ст. 258 (терористичний акт) Кримінального кодексу України.

"Останнім часом почастішали випадки вандалізму і знищення культурно-історичних пам'яток польського народу на території України. В цих проявах простежується почерк Російської Федерації, дії якої спрямовані на розхитування і дестабілізацію взаємовідношення між Україною і Польщею. Всі ці факти розслідуються правоохоронними органами", - зазначив Фелонюк.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко запропонував залучити до розслідування обстрілу Генконсульства Польщі польських експертів.